FAQ

 

  • Kan de Micro-Cosmos bij ieder bed gebruikt worden?

Ja, de Micro-Cosmos bedkap is bruikbaar voor ieder ziekenhuis- en verpleegbed, behalve bij obesitas bedden. Vooraf vragen we altijd even welk bed u gebruikt, omdat we ook een bredere variant hebben. De kap is verrijdbaar en gemakkelijk achter het hoofdeinde van het bed te plaatsen.

 

  • Kan de verpleegkundige de patiënt nog steeds zien?

Omdat onze bedkap gemakkelijk verstelbaar is, valt de zichtbaarheid van de patiënt naar wens aan te passen.

 

  • Wat moet er met de bedkap gebeuren als de patiënt gereanimeerd moet worden?

Doordat onze bedkap verrijdbaar en verstelbaar is, kan de kap zonder moeilijkheden snel van het bed verwijderd worden. Eventueel kan het bed naar voren geschoven worden en de reanimatie gestart zonder dat de bedkap verplaatst wordt. De Micro-Cosmos brengt geen complicaties met zich mee ten tijde van een reanimatie.

 

  • Is de bedkap voor patiënten veilig in gebruik?

De Micro-Cosmos is zo ontwikkeld om zowel voor verzorgers als patiënten veilig in gebruik te zijn. Er is nauwelijks gevaar bij gebruik van de kap voor patiënten. De Micro-Cosmos bedkap voldoet aan alle Europese regelgeving die van toepassing is op het product. Doordat het niet onder de categorie medisch hulpmiddelen valt, kan het snel worden geïmplementeerd op een nieuwe locatie.

 

  • Hoelang duurt de installatie van de bedkap?

De installatie van de Micro-Cosmos is snel en gemakkelijk. De bedkap is eenvoudig achter het bed te rijden. Soms moet het bed hiervoor iets naar voren worden verplaatst.

 

  • Is het decor van de Micro-Cosmos aan te passen?

Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar voor het decor van de kap. Bij aanschaf kan er per bedkap een keuze gemaakt worden in ontwerp van het decor. Eenmaal geplaatst valt het ontwerp niet meer aan te passen.

 

  • Wat onderscheidt de Micro-Cosmos van traditionele scheidingswanden?

Onze bedkap creëert een eigen veilige omgeving voor de patiënt en zorgt voor meer geborgenheid dan een scheidingswand. Daarnaast reduceert het licht en staat de bedkap dichter bij de patiënt voor een betere afscherming van de omgeving.

 

  • Wat onderscheidt de Micro-Cosmos bedkap van oordopjes en een slaapmasker?

Oordopjes en een slaapmasker kunnen voor verwarring zorgen bij een patiënt door het volledig afschermen van de omgeving. Daarnaast biedt de Micro-Cosmos bedkap meer geborgenheid en een veilige omgeving voor de patiënt.

 

  • Is de bedkap gemakkelijk schoon te maken?

Na het gebruik bij de patiënt valt de Micro-Cosmos te desinfecteren met alcoholhoudende doekjes (70%), bacillol doekjes, Oxy S wipes of vergelijkbare soorten desinfectiemiddelen op de afdeling.

 

  • Kunnen we de bedkap op de afdeling uitproberen?

Zeker! Neem vooral contact met ons op. Klik hier om te kijken naar het gezamenlijk actieplan dat we doorlopen met zorginstellingen die starten met de Micro-Cosmos bedkap.

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op