Hoe helpt Micro-Cosmos?

De Micro-Cosmos bedkap is een unieke kap achter het bed. De bedkap zorgt voor minder overlast van licht en geluid. Daarnaast biedt het geborgenheid en privacy. Hierdoor kan de patiënt of cliënt beter slapen voor een sneller herstel.

We helpen niet alleen de patiënten, maar verlagen ook de werkdruk bij verpleegkundigen door minder oproepen in de nacht. 

Wilt u dit ook ervaren? 

 

Micro-Cosmos in ziekenhuizen

Micro-Cosmos in ziekenhuizen

Als patiënt in het ziekenhuis lig je in een drukke omgeving. Licht en geluid van apparatuur, zorgpersoneel en kamergenoten zorgen ervoor dat meer dan de helft van de patiënten slecht slaapt. Gemiddeld slapen patiënten anderhalf uur minder dan thuis. Terwijl slaap ontzettend belangrijk is voor het herstel!

Door de inzet van de bedkap verbetert bij 2 op de 3 patiënten de slaapkwaliteit. Daarnaast biedt het meer privacy en geborgenheid.

Lees hier verder 

Micro-Cosmos in de ouderenzorg

Micro-Cosmos in de ouderenzorg

Dementie heeft een grote invloed op de mate en wijze waarop iemand prikkels verwerkt. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden, omdat een verstoorde prikkelverwerking soms tot ontstaan van probleemgedrag leidt, zoals spierspanning, roepen en dwalen.

Door de geborgen, prikkelarme omgeving van de Micro-Cosmos bedkap worden cliënten rustiger. Hierdoor wordt onder andere roep- en dwaalgedrag verminderd. Ook sliepen cliënten beter door. 

Lees hier verder 

Ervaringen van de zorg

Kathleen - Kinesitherapeut

Het gebruik van deze bedkoepel is zonder meer een argument om personen op een niet-medicamenteuze wijze tot rust te brengen.

Kathleen - Kinesitherapeut
Sophie

De patiënt geeft aan dat ze rustiger is en minder hoofdpijn heeft. Hierdoor hoeven wij minder pijnstillers te geven.

Sophie - Krankenschwester
Fieke

Super idee! De patiënt voelde zich veilig en heeft goed geslapen.

Fieke - Krankenschwester
Simon

Goed idee en het heeft mij geholpen om beter te slapen.

Simon - Patient
Sanne

"De Micro-Cosmos was gemakkelijk te installeren. De patiënt voelde zich veilig en heeft goed geslapen. Super idee!"

Sanne - Krankenschwester
Ludwien

"Als bij mijn kamergenoot de verpleging moest komen en zij deden de lamp hiervoor aan, dan heb ik door de Micro-Cosmos daar minder hinder van. Het product voelde niet eng of claustrofobisch toen ik het gebruikte."

Ludwien - Patient

Meer weten over Micro Cosmos?

Wer ist die Micro-Cosmos Kuppel? *
Organisationsname *
Vorname *
Nachname *
E-Mail-Adresse *
Telefonnummer *
Frage oder Kommentar
Datenschutz *

Het laatste nieuws

Weitere Neuigkeiten